Sturla mimrer om NM-seieren i 2018

I 2018, sist Norges Takmesse ble arrangert, ble Sturla Morset (da 32) norsk mester i taktekking for lærlinger. Det mimrer gjerne Sturla litt om.

Sturla forteller at han kom inn i bransjen ved en tilfeldighet. Han arbeidet som teppelegger og blant kundene hans var Mestertak i Trondheim, nå ARW. Han kjente noen av folka der og ble en dag i 2017 spurt om han ville prøve seg som taktekker. Ja, kanskje det. Han hadde jo flere år bak seg med fysisk arbeid, som rivningsarbeider og også som tømmerhugger.

Sturla slo til på tilbudet og prøvde seg hos Mestertak. Her trivdes han så godt at tok fatt på det 3-årige lærlingeløpet og er i dag fagarbeider. Og kun noen måneder etter starten ble han altså påmeldt til NM i taktekking for lærlinger, en konkurranse han vant! Sturla forteller at denne NM-seieren betydde mye for ham. Han ble selvfølgelig ordentlig stolt og karrieren som taktekker fikk seg en skikkelig boost.

Sturla trives godt i jobben som taktekker. Når vi spør om hva som er så bra, trekker han frem det å være mye utendørs, det varierte innholdet i arbeidet og det gode arbeidsmiljøet. Og variasjonen i arbeidet blir bare større fremover, med vekst i å tilrettelegge takene for nye løsninger som solceller og grønne tak.

Sturla avslutter praten med en oppfordring til ungdom som lurer på hvilken retning de skal ta.

«- Kom deg opp på taket! Her blir du tatt godt imot og vi trenger deg! Og ikke vær redd for å spør. Det er ikke masing, det viser bare at du er interessert. Og det er sånn du lærer, så spør i vei», avslutter Sturla med et smil.