Dritkult!

«Det er et dritkult yrke. Det er morsomt, av og til også slitsomt, men den følelsen – å stå på taket og se at sveisen ble helt tett, ja det er få ting som slår det!»

Det er de helt samstemte om, de to jentene hos Trondheim Tak – Thea Johansen (25) og Cassandra Jensen Brobakk (26).

Begge forteller at det var tilfeldigheter som førte dem inn i taktekkeryrket. Men begge to har fedre som i dag er taktekkere, så helt tilfeldig var det likevel ikke.

«- Jeg kom tilbake fra militæret og visste ikke helt hva jeg skulle finne på» forteller Thea. «Så da tenkte jeg at jeg kan jo prøve. Og jeg trivdes og likte det så godt at jeg starta på som lærling i 2020, tok fagbrevet tre år senere og er fortsatt her.»

Cassandra forteller om litt av det samme. «Jeg hadde egentlig ingen planer om å starte med dette, det var helt ukjent for meg. Men slik ble det, og det angrer jeg ikke på», fortsette hun. «Selv om det både kan være tunge og lettere dager, er det få ting som topper å stå på et tak en solskinnsdag, og se at sveisen du nettopp la, er helt tett. Det er en mestringsfølelse som bare er helt rå.»

De forteller om et yrke som også føles som en viktig jobb og som har sine spennende utfordringer. «- Du må bli kjent med flammer og med mye annet utstyr. Og det er et lagspill der du må samarbeide godt med andre faggrupper, som rørleggere, snekkere, betongarbeidere og andre.»

Jentene forteller at de absolutt vil anbefale andre å prøve yrket som taktekker. «Hvis du liker å være selvstendig, liker utfordringer og varierte arbeidsdager, da er dette noe for deg», avslutter Thea og Cassandra.

Thea og Cassandra forteller mer fra sine erfaringer på rekrutteringsseminaret.